Shakshuka met geitenkaas
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met krulpeterselie en een meerzadenbaguette

Shakshuka is een van onze favoriete vegetarische gerechten. Je kunt met dit gerecht alle kanten op, door bijvoorbeeld te variëren met de soort kaas. Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en natuurlijk eiwitten – een voedzame vegetarische keuze dus.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

2 unit

Pruimtomaat

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3316 kJ
Calories793 kcal
Fat39 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate70 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber14 g
Protein34 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Baguettes bakken
5

Bak ondertussen de meerzadenbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de meerzadenbaguette.