Shakshuka met geitenkaas en ei
Shakshuka met geitenkaas en ei

Shakshuka met geitenkaas en ei

Met krulpeterselie en speltbaguette

Shakshuka is één van onze favoriete vegetarische gerechten. Je kunt met dit gerecht alle kanten op, lekker variëren met de soort kaas bijvoorbeeld. Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen en natuurlijk eiwitten - een voedzame vegetarische keuze dus.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

2 unit

Pruimtomaat

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Kleine speltbaguette

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2515 kJ
Calories601 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate70 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de krulpeterselie fijn.

bouillon
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

bakken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

ei
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

bakken
5

Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.