Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra
Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

met verse geitenkaas, peterselie en bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Paprika

2 unit

Pruimtomaat

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Bierbostelbroodje

(Contains Gluten May be present Lupin, Milk, Soy, Tree nuts, Egg, Sesame)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3684 kJ
Calories881 kcal
Fat49 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate49 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11 g
Protein54 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Gehaktballen bakken
2

Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten koken
3

Verhit de overig olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei garen
4

Voeg de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot het broodje goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.