Shakshuka met rundertartaar
Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met ei en aubergine

Voor shakshuka pocheer je eieren in een saus van tomaten. Met alle andere ingrediënten in het gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik de kruiden die jij lekker vindt of vul het recept aan met groenten die je nog over hebt. Vandaag eet je shakshuka met aubergine en kruidig gehakt. Doordat je in dit recept de tomaten lang stooft, wordt de smaak heel krachtig.

Allergens:
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

2 unit

Tomaat

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains Gluten)

2 unit

Ei

(Contains Ei)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Selderij)

100 g

Rundertartaar

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories662 kcal
Fat31 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate45 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein46 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze in 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode paprika en de tomaten in blokjes.

Groente stoven
3

Voeg de paprika, de tomaat en 20 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 18 – 20 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

Eieren garen
4

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Maak voor ieder ei een kuiltje in het groentemengsel en breek er de eieren in. Bestrooi met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Rundertartaar bakken
5

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gekruide rundertartaar, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe. Bak de rundertartaar in 3 minuten los en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof met de eieren over de borden en bestrooi met de rundertartaar. Garneer met de krulpeterselie en serveer met de ciabatta.