Shakshuka met tonijn
Shakshuka met tonijn

Shakshuka met tonijn

Met paprika en ciabatta

Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. Vandaag maak je shakshuka met tonijn. De warme ciabatta eet je ernaast of dip het knapperige brood lekker in de saus.

Allergens:
Celery
Gluten
Fish
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode paprika

1 unit

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Rode peper

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains Gluten)

100 milliliters

Passata

1 can

Tonijn in water

(Contains Fish)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2372 kJ
Calories567 kcal
Fat26 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate46 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Hak de blaadjes basilicum grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Ciabatta bakken
2

Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt.

Fruiten
3

Verhit ondertussen olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit knoflook, ui en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens paprika, tomaat, tomatenpassata en de helft van het basilicum toe.

Saus koken
4

Breng de tomatensaus aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Eieren stollen
5

Voeg de tonijn inclusief vocht toe aan de hapjespan en meng goed. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6 minuten stollen. Haal de laatste 3 minuten de deksel van de pan.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met het overige basilicum en serveer met de ciabatta.