Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. Vandaag maak je shakshuka met tonijn. De warme ciabatta eet je ernaast of dip het knapperige brood lekker in de saus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
½ unit
Rode paprika
1 unit
Tomaat
6 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
½ unit
Rode peper
1 unit
Ciabatta met zonnebloempitten
(Contains Gluten)
100 milliliters
Passata
1 can
Tonijn in water
(Contains Fish)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Hak de blaadjes basilicum grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt.
Verhit ondertussen olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit knoflook, ui en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens paprika, tomaat, tomatenpassata en de helft van het basilicum toe.
Breng de tomatensaus aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tonijn inclusief vocht toe aan de hapjespan en meng goed. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6 minuten stollen. Haal de laatste 3 minuten de deksel van de pan.
Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met het overige basilicum en serveer met de ciabatta.