Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Bell pepper
3 piece
Tomato
2.5 g
Fresh curly parsley
2 piece
Egg
50 g
Fresh goat's cheese
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat en door de tomaat en paprika meer vitamine C dan de ADH?
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.
Tip: Kook je dit gerecht voor meer dan 3 personen? Verdeel de shakshuka dan over meerdere hapjespannen.
Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Tip:
Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het broodje.