Shakshuka met verse geitenkaas
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Tags:
Veggie
One-Pot Dish
Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh curly parsley

2 piece

Egg

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories594 kcal
Energy (kJ)2485 kJ
Fat29 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate47 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Tip: 1. Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en dat één portie daardoor meer vitamine C bevat dan de ADH? 2. Let op: de rode peper is pittig. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken met het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker is een dikkere saus.

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.

Tip: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de eieren, kaas en het bierbostelbroodje krijg je per portie 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!