Shakshuka met verse geitenkaas
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bruine ciabatta

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
One-Pot Dish
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh curly parsley

2 piece

Egg

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Wholegrain ciabatta

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories628 kcal
Energy (kJ)2630 kJ
Fat34 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate42 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Ciabatta bakken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de ciabatta.