Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
1 piece
Tomato
2 piece
Egg
(Contains Egg)
50 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
1 piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
½ sachet(s)
Greek-style spice mix
100 g
Passata
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten (zie Tip). Voeg de paprika, tomaat, de Griekse kruiden en passata toe.
Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere hapjespannen.
Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen.
Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het deksel van de pan en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).
Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.
Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met de ciabatta.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!