Shakshuka met verse geitenkaas
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met bruine ciabatta en Griekse kruidenmix

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Egg
Milk
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

2 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

½ sachet(s)

Greek-style spice mix

100 g

Passata

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2844 kJ
Calories680 kcal
Fat36.2 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate47.7 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber15 g
Protein34.3 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten (zie Tip). Voeg de paprika, tomaat, de Griekse kruiden en passata toe.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen. 

Ciabatta bakken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het deksel van de pan en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met de ciabatta. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!