Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Met tomaat, cannellinibonen, feta en ei

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de cannellinibonen in sommige boxen vervangen door een andere soort bonen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.


LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de tomatenblokjes met ui in sommige boxen vervangen door gepelde tomaten of gehakte tomaten.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet, maar het zou wel kunnen dat het geheel nattiger wordt. Kook het in dat geval wat langer in.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Cannellinibonen

½ unit

Rode paprika

1 unit

Tomaat

1.5 teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ pack

Tomatenblokjes met ui

2.5 g

Verse koriander

(May be present Selderij)

25 g

Feta

(Contains Melk (inclusief lactose))

2 unit

Ei

(Contains Ei)

2 unit

Bruine tortilla

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3316 kJ
Calories793 kcal
Fat35 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate73 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber20 g
Protein36 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Casserole with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

.
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon 30 seconden op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

.
3

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta.

.
4

Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen (zie TIP). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

.
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

.
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.