Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Deze pasta maak je met gekruid kipgehakt, broccoli, rozijnen, pijn-boompitten en pecorino. Een klassieke Siciliaanse combinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito e saluti dalla Sicilia!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Broccoli

70 g

Orzo

(Contains Gluten, Tarwe May be present Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 g

Rozijnen

(May be present Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 g

Geraspte pecorino

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3318 kJ
Calories793 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein44 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.

2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de broccoli en orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten rul op middelhoog vuur.

5

Voeg vervolgens de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.