Deze pasta maak je met gekruid kipgehakt, broccoli, rozijnen, pijn-boompitten en pecorino. Een klassieke Siciliaanse combinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito e saluti dalla Sicilia!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
200 g
Broccoli
70 g
Orzo
(Contains Gluten, Tarwe May be present Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
20 g
Rozijnen
(May be present Pinda's, Sesamzaad, Noten)
10 g
Pijnboompitten
(May be present Noten, Pinda's, Sesamzaad)
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Melk (inclusief lactose))
500 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de broccoli en orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten rul op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.