Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
30 g
Sundried tomatoes
1 piece
Chicken breast
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
125 g
Fresh rigatoni
(Contains Egg, Wheat)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon met peper en zout en haal de kipfilet door de bloem. Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.
Kook de pasta in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat afgedekt staan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kookroom toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten inkoken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in plakjes en serveer op de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.