Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino
 Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

met rozijnen, pompoenpitten en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

200 g

Broccoli

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2705 kJ
Calories646 kcal
Fat19.5 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate70.5 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein40.4 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel.

 

Orzo koken
2
  • Voeg de broccoli toe aan de pan met de orzo en kook 4 minuten verder.
  • Voeg de rozijnen toe en kook 2 - 4 minuten verder. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Kipgehakt bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en pompoenpitten 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan.
  • Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige pecorino. 

Weetje: Dit recept bevat meer dan 250 gram groente én meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!