Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Cod fillet
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
100 g
Passata
1 piece
Organic wholewheat rose roll
10 g
Capers
1 piece
Garlic
½ piece
Fennel
½ piece
Carrot
75 milliliters
Low sodium fish stock
½ tablespoon
Balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes en bewaar het loof. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog. Fruit de knoflook, rode peper en ui 1 minuut. Voeg vervolgens de venkel en wortel toe en bak 6 - 8 minuten mee.
Blus de hapjespan af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Leg de bruine rozenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd de kabeljauwfilets in blokjes van 3 - 4 cm. Voeg de laatste 4 - 5 minuten toe aan de stoof. Proef de stoof en breng op smaak met peper en zout.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.
Schep de visstoof in diepe borden of kommen. Garneer met de kappertjes en het venkelloof en serveer met het bruine rozenbroodje.