Siciliaanse visstoof met venkel en wortel
Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

met kappertjes en volkoren broodje

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Passata

1 piece

Organic wholewheat rose roll

10 g

Capers

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium fish stock

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories465 kcal
Energy (kJ)1944 kJ
Fat6 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate68 g
Sugar8 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes en bewaar het loof. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Groenten bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog. Fruit de knoflook, rode peper en ui 1 minuut. Voeg vervolgens de venkel en wortel toe en bak 6 - 8 minuten mee.

Stoven
3

Blus de hapjespan af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Broodje afbakken
4

Leg de bruine rozenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.

Kabeljauw garen
5

Snijd de kabeljauwfilets in blokjes van 3 - 4 cm. Voeg de laatste 4 - 5 minuten toe aan de stoof. Proef de stoof en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

Serveren
6

Schep de visstoof in diepe borden of kommen. Garneer met de kappertjes en het venkelloof en serveer met het bruine rozenbroodje.