In taugé zitten veel vezels. Deze voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
1 piece
Pork belly
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
10 g
Garlic-ginger-chili mix
1 piece
Shallot
½ piece
Romano pepper
¼ bunch
Scallions
50 g
Beansprouts
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
¼ piece
Lime
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Sunflower oil
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
teaspoon
Sambal
Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. Was de taugé en bewaar apart. Hak de koriander grof.
Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet de noedels af in een vergiet en spoel onder koud water. Roer goed door en laat de noedels uitlekken. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Snijd de speklappen in dunne reepjes van maximaal 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten krokant.
Voeg de sjalot toe en bak in 3 - 4 minuten bruin. Voeg daarna de garnalen, gesneden paprika, knoflook, gember, rode peper en het witte gedeelte van de bosui toe. Wok 2 - 3 minuten mee.
Mix ondertussen in een kleine kom de groentebouillon, sojasaus, vissaus, zoete Aziatische saus met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, het sap van 1 limoenpartje en eventueel sambal naar smaak. Meng de saus goed door elkaar met een garde of een vork. Zet het vuur laag en voeg de noedels en de helft van de taugé toe aan de pan. Schep het geheel goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Meng nog eens goed door.
Verdeel de Hokkien Mee over de borden en garneer met de overige taugé, het groene gedeelte van de bosui, de gefrituurde uitjes en de koriander. Serveer met de overige limoenpartjes en eventueel extra sambal naar smaak.