Singapore-stijl Hokkien Mee noedels
Singapore-stijl Hokkien Mee noedels

Singapore-stijl Hokkien Mee noedels

met garnalen en spek

In taugé zitten veel vezels. Deze voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd!

Tags:
Family
Allergens:
Crustaceans
Fish
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork belly

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

1 piece

Shallot

½ piece

Romano pepper

¼ bunch

Scallions

50 g

Beansprouts

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

50 g

Wholegrain rice noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

teaspoon

Sambal

Nutrition Values

Energy (kJ)3264 kJ
Calories780 kcal
Fat42.5 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate62 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein32.9 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Pan with Lid
Wok
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. Was de taugé en houd apart. Hak de koriander grof.

Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken. 

Noedels koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 2 - 5 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water. Roer goed door en laat de noedels uitlekken. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Spek bakken
3

Snijd de speklappen in dunne reepjes van maximaal 1 cm dik. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten krokant. 

Groenten wokken
4

Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg daarna de garnalen, puntpaprika, het witte gedeelte van de bosui en de mix van verse gember, knoflook en rode peper toe en wok 2 - 3 minuten mee.

Saus maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de bouillon, sojasaus, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), zoete Aziatische saus met sambal naar smaak en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de saus goed door met een garde of een vork. Zet het vuur laag en voeg de noedels en de helft van de taugé toe aan de pan. Schep het geheel goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Meng nog eens goed door.

Serveren
6

Verdeel de Hokkien Mee over de borden en garneer met de overige taugé, het groene gedeelte van de bosui, de gefrituurde uitjes en de koriander. Serveer met de overige limoenpartjes en eventueel extra sambal naar smaak.