Singapore stijl Laksa met garnalen
Singapore stijl Laksa met garnalen

Singapore stijl Laksa met garnalen

met udonnoedels en Thais basilicum

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergens:
Crustaceans
Fish
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

130 g

Jumbo shrimp

(Contains Crustaceans)

¼

Tomato paste

½ piece

Shallot

90 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Thai basil

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Green curry spices

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium fish or vegetable stock cube

350 milliliters

Water

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2837 kJ
Calories678 kcal
Fat37.1 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate53.1 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein29.9 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
High-Sided Bowl
Soup pan with lid
Stick Blender
Colander

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe. Verlaag het vuur. 

Currypasta maken
2

Snijd de sjalot in grove stukken. Pel de knoflook. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd grof. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot, gember, knoflook en rode peper toe. Mix met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan om de garnalenschillen op te vangen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken.

Garnering bereiden
4

Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, of tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kunt de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, zo zijn ze makkelijker met een lepel te eten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum.