Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

met verse kruiden, limoen en feta

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Tags:
Veggie
Allergens:
Rye
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Avocado

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

½ piece

Lime

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

25 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3817 kJ
Calories912 kcal
Fat52 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate75.1 g
Sugar6 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein32.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Lidded saucepan
Plate
Slotted Spoon
Whisk
Large Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kom het vruchtvlees fijn. Pers de helft van limoen erbovenuit.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Snijd de bladpeterselie en koriander fijn
  • Verkruimel de feta. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.

Tip: Geen liefhebber van rauwe knoflook? Laat de knoflook dan achterwege.