Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist
Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

met feta, granaatappel en pistachenootjes

Smashed avocado toast - een must op iedere brunch. Deze variant versier je met heerlijke Midden-Oosterse smaakmakers en serveer je op een bruin broodje. Een feestelijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat
Milk
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

1 piece

Avocado

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Pomegranate

10 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3919 kJ
Calories937 kcal
Fat68.6 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate51.8 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber17 g
Protein20.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het broodje open en besprenkel de snijkanten met de olijfolie.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en rooster 6 - 8 minuten in de oven.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kleine kom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft van de citroen in 4 partjes.
  • Voeg het citroensap en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de avocado en meng goed. Breng goed op smaak met peper en zout.
3
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de feta.
  • Meng in een kleine kom de citroenrasp met 1 el extra vierge olijfolie per persoon
4
  • Verdeel de toasts over de borden en beleg met smashed avocado.
  • Bestrooi de toasts met feta, granaatappelpitjes en gehakte pistachenoten. 
  • Besprenkel tot slot met de citroenolie en garneer met 1 citroenpartje per persoon.