Smokey conchiglie met burrata en basilicum
Smokey conchiglie met burrata en basilicum

Smokey conchiglie met burrata en basilicum

met rode puntpaprika en pecorino

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Tomato

¼ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

30 g

Smoky tomato ketchup

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2753 kJ
Calories658 kcal
Fat20.6 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate86.3 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein27.5 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Voeg de tomaat, de tomatenblokjes en de smokey tomatenketchup aan de hapjespan en roer goed door.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Roer de pasta en pecorino erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de basilicumblaadjes grof.
  • Halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de burrata erop.
  • Garneer met het basilicum.