Snelle burritobowl met gehaktballetjes
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room, tomaat en limoen

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

40 g

Avocado dip

75 g

Basmati rice

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

½ piece

Garlic

50 g

Bell pepper strips

50 g

Organic sour cream

¼ pack

Red kidney beans

50 g

Chopped ​​onion

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories859 kcal
Energy (kJ)3594 kJ
Fat41 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Sautépan or large frying pan
Bowl
Grater

Cooking Steps

1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, halve gehaktballetjes en 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe aan de pan met paprikareepjes en gehaktballetjes en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn aan de pittige kant! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Salsa maken
3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de helft van de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Rasp met een fijne rasp de schil van 1/4 limoen per persoon erboven. Snijd de limoen vervolgens in parten.

Tip: Hou je niet van koriander? Laat het er dan uit en serveer naar wens bij het garneren.

Serveren
4

Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden. Verdeel de paprika, bonen en gehaktballetjes over de rijst. Serveer met de zure room, de avocadodip, de tomatensalsa en 1 limoenpartje per persoon. Garneer met de overige koriander.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.