De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
40 g
Avocado dip
75 g
Basmati rice
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
1 piece
Tomato
¼ piece
Lime
5 g
Fresh coriander
½ piece
Garlic
50 g
Bell pepper strips
50 g
Organic sour cream
¼ pack
Red kidney beans
50 g
Chopped onion
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af. Halveer de gehaktballetjes.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, halve gehaktballetjes en 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe aan de pan met paprikareepjes en gehaktballetjes en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn aan de pittige kant! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de helft van de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Rasp met een fijne rasp de schil van 1/4 limoen per persoon erboven. Snijd de limoen vervolgens in parten.
Tip: Hou je niet van koriander? Laat het er dan uit en serveer naar wens bij het garneren.
Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden. Verdeel de paprika, bonen en gehaktballetjes over de rijst. Serveer met de zure room, de avocadodip, de tomatensalsa en 1 limoenpartje per persoon. Garneer met de overige koriander.
Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.