Snelle burritobowl met gehaktballetjes
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room en tomatensalsa

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiësta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

40 g

Avocado dip

75 g

Basmati rice

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

50 g

Bell pepper strips

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

¼ pack

Red kidney beans

½ piece

Onion

Not included in your delivery

180 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3144 kJ
Calories751 kcal
Fat35.2 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate73.6 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein32.5 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst, of gebruik een waterkoker om extra snel te zijn. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, gehaktballetjes en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de bonen toe aan de pan en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat met de helft van de koriander (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van koriander? Laat het dan achterwege en serveer eventueel apart.

Serveren
4
  • Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden.
  • Verdeel de groenten, bonen en gehaktballetjes over de rijst.
  • Serveer met de zure room, de avocadodip en de tomatensalsa.
  • Garneer met de overige koriander.