Snelle curry met garnalen
Snelle curry met garnalen

Snelle curry met garnalen

Met broccolirijst, sperziebonen en paprika

Deze snelle curry zit boordevol smaak. Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je ook lekker veel groente binnen. Verantwoord genieten dus!

Allergens:
Fish
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

70 g

Pandanrijst

100 g

Broccolirijst

1 unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Sperziebonen

½ unit

Gele paprika

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

125 milliliters

Kokosmelk

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2937 kJ
Calories702 kcal
Fat37 g
Saturated Fat22.1 g
Carbohydrate67 g
Sugar5.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein23 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.