Deze snelle curry zit boordevol smaak. Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je ook lekker veel groente binnen. Verantwoord genieten dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Pandanrijst
100 g
Broccolirijst
1 unit
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
75 g
Sperziebonen
½ unit
Gele paprika
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
125 milliliters
Kokosmelk
80 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.
• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.