Snelle kipcurry met bloemkoolrijst
Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood en verse koriander

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 keer 100 g meer groente binnen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Paprika

40 g

Witte langgraanrijst

100 g

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

75 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3276 kJ
Calories783 kcal
Fat39 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate73 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten.Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.Snijd de koriander grof.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander. Serveer met het naanbrood.