Snelle kipcurry met bloemkoolrijst
Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood en verse koriander

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 keer 100 g meer groente binnen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

Red curry spices

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Naan bread

100 g

Cauliflower Rice

5 g

Fresh coriander

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories845 kcal
Energy (kJ)3537 kJ
Fat42 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate79 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout. Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander. Serveer met het naanbrood en de limoenpartjes.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.