Snelle linzenstoof met champignons
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met crème fraîche en een frisse salade

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is tomatenpuree in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bereid in stap 1 per persoon 50 ml groentebouillon. Voeg in stap 3, tegelijk met de zwarte balsamicoazijn, 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Prei

125 g

Champignons

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

½ pack

Linzen

⅓ can

Tomatenpuree

15 g

Rucola en veldsla

50 g

Crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

75 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3128 kJ
Calories748 kcal
Fat42 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate60 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber14 g
Protein24 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.

.
2

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.

.
3

Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.

.
4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.