LET OP: Door beperkingen in de leveringen is tomatenpuree in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bereid in stap 1 per persoon 50 ml groentebouillon. Voeg in stap 3, tegelijk met de zwarte balsamicoazijn, 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
100 g
Prei
125 g
Champignons
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1.5 teaspoon
Paprikapoeder
½ pack
Linzen
⅓ can
Tomatenpuree
15 g
Rucola en veldsla
50 g
Crème fraîche
(Contains Milk)
25 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.
Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.
Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.
Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.