Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei
Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Japanse noedelsoep met spitskool en gomasio

Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

40 g

Portobello mushroom

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

1.5 cm

Fresh ginger

0.68 piece

Scallions

20 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

100 g

Chopped sweetheart cabbage

25 g

Beansprouts

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate84 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein25 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de roomboter en 1/3 van de zoete Aziatische saus toe. Haal uit de pan en bewaar apart.

Ei koken
2

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water. Rasp ondertussen de gember met een grove rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Udon koken
3

Verhit in dezelfde wok of soeppan van de portobello de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de miso, de overige zoete Aziatische saus en 500 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Voeg de udon en de spitskool toe aan de soep en kook nog 2 - 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de zoete Aziatische saus eventueel achterwege.

Serveren
4

Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Verdeel de udon noedels met de groenten over soepkommen en leg de portobello en de gehalveerde eieren erop. Garneer het geheel met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.