Snelle mujadara met linzen en rijst
Snelle mujadara met linzen en rijst

Snelle mujadara met linzen en rijst

Met spiegelei en yoghurt-tahinsaus

Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei

Allergens:
Egg
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Basmatirijst

1 unit

Sjalot

1 unit

Rode paprika

½ can

Linzen

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1.5 teaspoon

Gemalen korianderzaad

¼ unit

Citroen

6 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2937 kJ
Calories702 kcal
Fat36 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate59 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber14 g
Protein29 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur • Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.

Snijden, bakken, mengen
3

• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus