Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Basmatirijst
1 unit
Sjalot
1 unit
Rode paprika
½ can
Linzen
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1.5 teaspoon
Gemalen korianderzaad
¼ unit
Citroen
6 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
50 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)
1.25 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur
• Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.
• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.
• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus