Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen
Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

80 g

Courgette

8 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

1 pack

Chopped tomatoes

g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories765 kcal
Energy (kJ)3200 kJ
Fat55.9 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate18.3 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein44.3 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Soup pan with lid

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. 
Saus bereiden
3
  • Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen.
  • Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe.
  • Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Mengen en serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!