In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Seasoned minced beef
¼ sachet(s)
Mexican-style spices
¼ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
90 g
Penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
100 g
Passata
25 g
Grated mature cheese
25 g
Organic sour cream
70 g
Corn
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, Mexicaanse kruiden en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige kaas.