Snelle pasta met gehakt in Mexicaans jasje
Snelle pasta met gehakt in Mexicaans jasje

Snelle pasta met gehakt in Mexicaans jasje

met paprika, cheddar en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Mexicaanse kruiden

100 g

Half-om-halfgehakt

¼ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Groene paprika

90 g

Pasta

(Contains Gluten May be present Egg, Soy)

¼ pack

Heinz Tomato Frito

50 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4088 kJ
Calories977 kcal
Fat52 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate79 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6 g
Protein49 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

Mengen
3

Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.