In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
100 g
Half-om-halfgehakt
¼ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Groene paprika
90 g
Pasta
(Contains Gluten May be present Egg, Soy)
¼ pack
Heinz Tomato Frito
50 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.
Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.