De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
g
Spaghetti
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Leek
125 g
Mushrooms
100 g
Beef-pork mince
1 pack
Chopped tomatoes
25 g
Herbed cream cheese
25 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
Olive oil
½ milliliters
Low sodium beef stock
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 minuten beetgaar. Bewaar 150 ml per persoon van het kookvocht. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei fijn.Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Draai per persoon 5 á 6 balletjes van het gehakt.Bak de gehaktballen 3 - 4 minuten in de soeppan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.
Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!