De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
½ piece
Leek
65 g
Mushrooms
½ sachet(s)
Mexican-style spices
3 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
90 g
Spaghetti
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
25 g
Herbed cream cheese
25 g
Grated mature cheese
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium beef stock cube
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook. Snijd de prei fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram spaghetti per persoon en gebruik de helft van de kaas in stap 3. Serveer de kaas eventueel helemaal apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen aan tafel.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte belegen kaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte belegen kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!