Snelle pasta met gehaktballetjes
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en cherrytomaten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

90 g

Casarecce

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Passata

20 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3417 kJ
Calories817 kcal
Fat35 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate81.8 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein38.1 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip). Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de rode cherrytomaten en snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water eerst in de waterkoker voordat je het in de pan doet.

Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart.
  • Bak de ui, knoflook en paprika 1 - 2 minuten in de grote hapjespan in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de rode cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten.
Saus afwerken
3
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Meng goed, voeg de gehaktballetjes toe en dek de pan af. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Roer de paprikapesto door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en schep goed om.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de kaas.