Snelle pasta met koolvis in roomsaus
Snelle pasta met koolvis in roomsaus

Snelle pasta met koolvis in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

½ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

¼ sachet(s)

Italian seasoning

2.5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium fish stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4044 kJ
Calories966 kcal
Fat52.3 g
Saturated Fat27.9 g
Carbohydrate81.4 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein37.6 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.

Weetje: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.