Snelle pasta met Mexicaanse twist
Snelle pasta met Mexicaanse twist

Snelle pasta met Mexicaanse twist

met gehakt, wortel en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

70 g

Corn

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3617 kJ
Fat37.2 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate89.1 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein40.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de wortel en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige kaas.