Snelle pasta met Mexicaanse twist
Snelle pasta met Mexicaanse twist

Snelle pasta met Mexicaanse twist

met gehakt, courgette en zure room

Je geeft een Mexicaanse twist aan dit gerecht met mais, zure room en Mexicaanse kruiden. Deze pasta fiesta zet je al binnen 25 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

¼ piece

Onion

½ piece

Courgette

70 g

Corn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3650 kJ
Calories872 kcal
Fat37.5 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate87.6 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein41.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Colander

Cooking Steps

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. 
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de passata toe en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige kaas.