Snelle pasta met vegetarisch gehakt
Snelle pasta met vegetarisch gehakt

Snelle pasta met vegetarisch gehakt

met Mexicaanse kruiden, courgette en zure room

Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je snelle pasta. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Barley
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

25 g

Organic sour cream

70 g

Corn

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories663 kcal
Energy (kJ)2773 kJ
Fat22.8 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate88.2 g
Sugar18.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein23.4 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Colander

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar een scheutje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. (zie Tip)
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Tip: Liever een wat dunnere saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en roer door tot de saus goed warm is.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken Rul Gehackt van de Vegetarische Slager, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep 1 el zure room op elk bord.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.