Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room

De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze snelle pasta met vegan gehakt op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Barley
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

70 g

Corn

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories765 kcal
Energy (kJ)3200 kJ
Fat25.8 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate88.9 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein39.2 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Colander

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar een scheutje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.