Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Soy
Barley
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Vegan mince

(Contains Soy, Barley)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

70 g

Corn

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3333 kJ
Calories797 kcal
Fat31.2 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate89.5 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein37 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Colander

Cooking Steps

Bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de penne in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.