Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room

Wist je dat de naam penne is afgeleid van penna, het Italiaanse woord voor zowel veer als pen? Dit komt omdat de vorm lijkt op de stalen penpunt die vaak met een ganzenveer wordt gebruikt!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Barley
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

70 g

Corn

Not included in your delivery

1 tablespoon

Water for the sauce

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3200 kJ
Calories765 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate88.9 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein39.2 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Sieve

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe aan de pan en roer nog 1 minuut door, of tot het water verdampt is. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de penne in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af maar bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte kaas toe aan de sauteerpan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.