Snelle rijstschotel met kip en groenten
Snelle rijstschotel met kip en groenten

Snelle rijstschotel met kip en groenten

met spekjes en verse krulpeterselie

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gemaakt. Voor deze snelle variant met kip en groenten gebruik je smaakmakers als paprikapoeder en kurkuma. Zo staat deze versie sneller op tafel dan het origineel en ontbreekt het zeker niet aan smaak.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kipfiletstukjes

½ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

15 g

Spekblokjes

1 unit

Knoflookteen

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

85 g

Basmatirijst

½ unit

Tomaat

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

375 milliliters

Visbouillon

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2605 kJ
Calories623 kcal
Fat18 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate80 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber5 g
Protein32 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de kipstukjes met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl gemalen komijnzaad.

Kip en spek bakken
2

Bak de kip en spekblokjes in een grote hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart - de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Knoflook fruiten
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook 2 minuten in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Rijst koken
4

Voeg de groentemix, 1 tl kurkuma per persoon, 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon en de bouillon toe aan de pan met rijst. Kook, afgedekt, in 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg na 10 minuten de tomaat, kip en spekblokjes toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

Krulpeterselie snijden
5

Snijd intussen de krulpeterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de rijstschotel over de borden en garneer met de krulpeterselie.