Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten
Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten

Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten

De titel verklapt het al: een snelle en gemakkelijke roerbakmaaltijd met een gebakken spiegelei en cashewnoten. En ook al is deze maaltijd een Aziatische klassieker, de rode peper en Chinese kool waarmee je aan de slag gaat komen gewoon van Hollandse bodem!

Allergens:
Gluten
Peanuts
Tree nuts
Sesame
Soy
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ unit

Chinese kool

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

½ teaspoon

Gemalen kardemom

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

⅓ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Nutrition Values

/ per serving
Calories535 kcal
Energy (kJ)2238 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de Chinese kool in reepjes.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.

Voeg de kool toe aan de pan.
3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en kardemom toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus en witte wijnazijn toe en roerbak 5 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar. Giet af en spoel daarna af onder koud water. Voeg de noedels en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Bak het ei.
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan. Breek het ei boven de pan en bak in 3 minuten op middelhoog vuur tot het eiwit gestold is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden, leg het ei erop en garneer met de overige cashewnoten.