Snelle vegetarische miso-ramen met champignons
Snelle vegetarische miso-ramen met champignons

Snelle vegetarische miso-ramen met champignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Mushrooms

½ piece

Garlic

⅓ bunch

Scallions

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Pak choi

½ piece

Carrot

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Ginger paste

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

[Plant-based] butter

400 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2436 kJ
Calories582 kcal
Fat29.7 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate55.4 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein19.5 g
Salt5.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Bereid de bouillon.
  • Snijd de wortel in dunne repen van 2 mm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.
Bakken
2
  • Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree en knoflook 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de champignons toe aan de wok of hapjespan en bak in 4 minuten zachter.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
Koken
3
  • Kook de eieren in 6 - 8 minuten zacht (zie Tip). Spoel onder koud water, pel en halveer.
  • Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed om en breng afgedekt aan de kook.
  • Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Haal de hapjespan van het vuur en meng vlak voor serveren de sesamolie erdoor.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
  • Serveer met het gekookte eitje.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.