Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons
Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje

Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Fresh ginger

65 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Garlic

1.5 piece

Scallions

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Pak choi

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

[Plant-based] butter

400 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

Nutrition Values

Calories540 kcal
Energy (kJ)2260 kJ
Fat25.4 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate55.2 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein19.5 g
Salt7.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Saucepan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon (zie Tip 1 & 2).
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.

Tip 1: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Tip 2: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
2
  • Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl roomboter in een wok of grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te geuren.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de champignons toe aan de wok of hapjespan en bak in 4 minuten zachter.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten (zie Tip).

Tip: Let je op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel later naar smaak toe.

Koken
3
  • Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer.
  • Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed om en breng afgedekt aan de kook.
  • Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
  • Serveer met het zachtgekookte eitje.
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.