Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en zout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Fresh ginger
90 g
Pre-cut mushroom mix
1 piece
Garlic
1 piece
Scallions
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Egg
50 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
½ piece
Pak choi
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ piece
Carrot
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
1 teaspoon
[Plant-based] butter
400 milliliters
Low sodium mushroom or vegetable stock
1 tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm. Snijd eventuele grote stukken paddenstoel iets kleiner zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.
Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon. Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.
Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl roomboter in een wok of grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1 - 2 minuten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de paddenstoelen toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus, sesamolie en sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
Tip: Let je op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg deze eventueel later naar smaak toe.
Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer. Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed door en breng afgedekt aan de kook. Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
Verdeel de noedels en bouillon over de kommen. Serveer met het zachtgekookte ei. Garneer met de gomasio en het groene deel van de bosui.
Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Van deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.