Snelle volkoren pasta met gehaktballetjes
Snelle volkoren pasta met gehaktballetjes

Snelle volkoren pasta met gehaktballetjes

met champignons en romige tomatensaus

Deze heerlijke pasta met gehaktballetjes zet je al binnen 20 minuten op tafel.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

65 g

Mushrooms

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

20 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3325 kJ
Calories795 kcal
Fat33.4 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate77.4 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein38.4 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. 
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en giet de pasta af.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, champignons en courgette toe aan de pan met gehaktballetjes en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!