Snelle volkoren spaghetti met gehaktballetjes
Snelle volkoren spaghetti met gehaktballetjes

Snelle volkoren spaghetti met gehaktballetjes

met champignons en romige tomatensaus

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Leek

65 g

Mushrooms

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

20 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3304 kJ
Calories790 kcal
Fat33.8 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate77.7 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber17.3 g
Protein37.4 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Paper Towel
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, prei en champignons toe en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes en het kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta en de kruidenroomkaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!