.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Seasoned chicken breast strips
10 g
Chopped cashews
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
1 piece
Egg
⅓ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Tip: Een van de 5 groenten uit de groentemix is Chinese kool. Deze kool is zeer rijk aan calcium én bevat veel vitamine C en foliumzuur. Foliumzuur geeft je een fit en energiek gevoel.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Tip: In dit gerecht rasp je zowel de knoflook als de gember - dat is lekker efficiënt! Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken of de knoflook fijnsnijden.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is een essentieel mineraal voor het lichaam, onder andere voor een goede werking van het afweersysteem.