Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes
Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Met udonnoedels en cashewnoten

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Allergens:
Sesame
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Groentemix

(May be present Celery)

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

100 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

15 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2644 kJ
Calories632 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate56 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber5 g
Protein32 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe dan het deksel op de pan en bak, afgedekt, nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sesamolie met de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Cashewnoten hakken
4

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

5

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel goed door. Verwarm nog 2 – 3 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de noedels en groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten.