Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Groentemix
(May be present Celery)
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
5 milliliters
Sesamolie
(Contains Sesame)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
15 g
Cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe dan het deksel op de pan en bak, afgedekt, nog 7 – 10 minuten.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sesamolie met de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Hak ondertussen de cashewnoten grof.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel goed door. Verwarm nog 2 – 3 minuten op laag vuur.
Verdeel de noedels en groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten.